Stærk pave fyldte 83 og kårede fire nye helgener

Titusinder af katolikker fejrede i mandag pave Johannes Paul den II’s 83-års fødselsdag i Rom ved en friluftsgudstjeneste.Paven bad menigheden bede for, at han kan fortsætte sit embede, og markerede dermed, at rygter om hans tilbagetrækning er stærkt overdrevne, skriver Kristeligt Dagblad.
De tusinder af pavens polske landsmænd i mængden af katolikker, svarede med et »stolat«, som betyder »må du leve i 100 år«. Ved fødselsdagsmessen markerede paven også, at han nu har siddet 25 år, det gør ham dermed til en af de længst »regerende« paver nogensinde.
Ved messen kårede Johannes Paul II fire helgener – to polske og to italienske. Nu er ialt 473 helgenkåret af denne pave, det største antal under en pave hidtil.
Pavens helbred var væsentligt bedre end sidste år, hvor han kun formåede at kæmpe sig gennem få linjer, før han overlod prædikenen til en anden. I år sad han gennem den to-en-halv time lange ceremoni, og talte både højere og kraftigere end da han fyldte 82.