Tyrkiet løsner grebet om kristne

– Jeg tror, der er nye tider for Tyrkiet, fortæller Josef Kristensen fra Amager Kristne Center, nyligt hjemkommet fra en missionsrejse til byen Izmir – det bibelske SmyrnaTyrkiet har i årtier gjort livet besværligt for evangeliske kristne. Men nu ser det ud til, at grebet om landets små protestantiske kirker løsnes.Det fortæller Josef Kristensen, af tyrkere kaldet ”Yusuf”, til Udfordringen efter en missionsrejse til det overvejende muslimske land i april. Han har jævnligt besøgt landet for at opmuntre og undervise de undertrykte kristne:

Politirazzia

– For ganske få år siden oplevede jeg, at politiet trængte ind i en kirke, mens jeg stod og underviste. Folk flygtede i panik for ikke at blive registreret. En menighed i Izmir (tidl. Smyrna) oplevede for ca. 3 år siden at blive stormet af 40 kampklædte politisoldater. Hele menigheden blev sat i fængsel i et døgn, og der gik adskillige måneder, før deres bygning igen blev åbnet. Politiet beslaglagde det hele, og de kunne end ikke få deres overheadprojector ud.
Men ved det seneste besøg var der andre boller på suppen:
– Jeg tror, der er nye tider i Tyrkiet. Jeg har bogstavelig talt set Guds nåde, fortæller Josef Kristensen begejstret. Ikke blot bliver menigheden i Izmir ladt mere i fred for politiet, de er også blevet sat på byens kort over begivenheder.
– Fra at være i et dårligt lokale med jævnlige polititjek blev der nu den 13. april indviet lokaler – 700 m2 på 6. sal i et kontorkompleks. Menigheden tæller i dag ca. 150-170 voksne plus børn. Det er en levende, karismatisk, lovsyn-gende, evangeliserende menighed.

Bibelklasse for muslimer

Og folk i almindelighed er blevet mere interesserede i det kristne budskab.
– Efter 30 års „frugtesløst“ arbejde har jeg nu 18 tyrkere i min discipelskabs klasse, fortalte en af menighedens ledere.
Josef Kristensen deltog også på menighedens lejr sidste år, og der kunne han allerede mærke forandring.
– Over 100 deltog, bekendte synder, blev fyldt med Helligånden, og der var endvidere dåb, fortæller han. – Gud gør altså nogle vidunderlige ting i landet med de 65 millioner muslimer.