Etiopien: Ortodoks præst kidnappet for sin tro

En ortodoks præst fra Arba Minch i den sydlige del af Etiopien blev kidnappet i august, da det ortodokse samfund fandt ud af, at han var blevet en personlig kristen. Han er stadig i fangenskab.Efter sin omvendelse modtog Fasilo (navnet er opdigtet) oplæring i det skjulte af kirkeledere fra den Evangeliske Kirke. Da de havde afsluttet den første måneds undervisning, sagde Fasilo, at han forstod evangeliet godt nok, og at han skulle tilbede Jesus åbenlyst. En uge efter kom et ukendt antal mennesker ind i kirken og gik direkte hen til Fasilo, som på det tidspunkt knælede i bøn. De tog ham med magt og forlod kirken.
Ifølge Åbne Døre holdes Fasilo stadig indespærret, selv om det lokale politi, der har forbindelser til den ortodokse kirke, er blevet underrettet om sagen.