KC Radio forærer sit studie til Tchad

Artikel i Udfordringen satte
vestjyder i gavmildt julehumør Nu er der udsigt til, at det primitive radio-studie i Tchad, som vi fortalte om i sidste uge (s. 10), får hjælp fra Esbjerg.Efter at have læst artiklen besluttede folkene bag den nu nedlagte kristne KC Radio i Esbjerg at forære deres studie til kollegerne i Afrika!
– Vi har overvejet, om vi skulle sælge udstyret, men det er meget bedre, at det kommer til nytte i Afrika, siger Kjeld Lykke Olesen fra Apostolsk Kirke.
Næste problem bliver nu at få transporteret udstyret til Afrika. Det er meget dyrt at sende så mange kilo.
Men et dansk-norsk par i Herning har tilbudt at få det tekniske udstyr transporteret til Stavanger i Norge, hvorfra der sendes en container til Afrika i juni, som der kan købes plads på.

Tårn fra lufthavn
til kristen radio?

Samtidig er det lykkedes at finde nogen, som vil pille et 50 meter højt radiotårn ned i Ndjamenas lufthavn, transportere det over 500 km på lastbiler, og sætte det op igen på et støbt fundament på kirkens grund i Pala.
Det vil i koste: 3,25 millioner Franc cfa. Men bare rolig – i kroner svarer det kun til ca. 37.874 kr. og det er nærmest en foræringspris efter danske radiofolks mening.

Farligt at arbejde
højt oppe i varmen

Men det skal gøres i de kolde måneder – december og januar – for senere hen kan temperaturen i ørkenlandet nærme sig de 50 grader – i skyggen! Og så er det ikke sjovt at arbejde ude i solen. Ja, det kan ligefrem være farligt at klatre op i 50 meters højde i den brændende sol.
Selve antennen (8 dipoler) plus kabel osv. skal købes i Danmark og vil derfor løbe op i 17.200 kr.
Men samlet vil ungdomsorganisationen Afrika InTouch kunne hjælpe vennerne i Tchad til at sprede de gode nyheder vidt omkring fra den høje antenne for kun 55.074 kr. Og det samler man nu ind til på hjemmesiden.