Tøjbranchen kritiserer Frelsens Hærs genbrug

Der har i de sidste dage lydt en højlydt kritik fra tøjbranchen over unfair konkurrence fra den humanitære genbrugssektor. Kritikken går blandt andet på, at genbrugssektoren er fritaget for moms.
– Det er dog ikke helt sandt, oplyser Lars Lydholm fra Frelsens Hær. – Vores arbejde baserer sig ikke udelukkende på frivillige. Vi har mange fastansatte. Derfor betaler Frelsens Hærs genbrug faktisk fuld moms. Så tøjbranchen må gå et andet sted hen med sin kritik.
Han mener, tøjbranchen springer en del mellemregninger over, når de kritiserer de humanitære organisationer for unfair konkurrence.
– Tøjbranchen glemmer bl.a., at genbrugssektoren også afhjælper et affaldsproblem, som det ellers ville koste man ge penge at få løst. Ligesom genbrugssektoren aktiverer frivilligheds Danmark og bruger de indkomne midler på humanitært velgørende arbejde.