IMU laver roadmovie

24. august ruller første episode af den nye roadmovie „Djon“ over hjemmesiden www.djon.dk. De fire venner Djon, Kasper, Nicolai og JP er taget tidligt afsted til Indre Missions Unges landsungdomsstævne Event i den første weekend i oktober. – Filmen om dem er proppet med kristen humor, fortæller manus-forfatteren Martin Kristensen fra Aalborg (siddende i hvid t-shirt på traktoren). Vi lægger ikke skjul på noget. En almindelige køretur til Event er dækhistorie for alle de sjove situationer.
F.eks. samler de en blaffer op, som udvikler sig til ….. ja, det vil Martin ikke afsløre.
Filmen bliver vist i 7 ugentlige episoder på hjemmesiden op mod Event. Godt 10 unge IMU’ere har brugt mange af april og majs weekender på at optage sammen med den kendte dansk skuespiller Ole Thestrup (i midten med hat).
– Sidste år kom der ca. 800 deltagere på Event. Dette tal vil vi gerne have gjort højere i år. Derfor laver vi denne film.
Initiativet kommer fra Martin Parning (med videokameraet nederst), som altid har elsket at lave video og TV.
– En god portion intern humor skabte hurtigt episode et. Og så kom de slag i slag, fortæller pædagogmedhjælperen Martin fra Filipsskolen.
– Da vi samlede hovedpersonerne til filmen, var vi meget spændte på hvordan de opfattede vores interne humor. Men overalt har vi mødt engagement og medleven.
– Ingen har fået løn for noget som helst. I starten har vi bare punget ud, men IMU er gået ind og har dækket vores udgifter, som startede på 5000 kr. og nok ender på et tosifret tusindbeløb. Budgettet er ikke afsluttet endnu, siger Martin.
Det er redigeret privat hos Martin Parning, som har alt udstyret selv og har rutinen arbejder på TV-Danmark Haderslev og hans firma i samarbejde med PA-produktion.
– 7. og sidste afsnit vises på Event, hvor hovedpræmien – en rejse – udtrækkes, slutter Martin Kristensen.