Danmissions energiske formand fylder 60 år

Den 3. oktober fylder Lars Mandrup 60 år – og det har ikke været de stille af slagsen. Lars Mandrup har som uddannet teolog været vidt omkring i verden.
Sammen med teologistudiet var musikken i centrum i de glade 60’ere, hvor Lars arbejdede som organist indtil han blev cand.theol. i 1970.
Efter aftjent værnepligt blev Lars Mandrup i 1971 hjælpepræst i Risskov kirke, hvor han blev ordineret og i dag er sognepræst.
I 70’erne arbejdede Lars som korshærspræst i Århus.

Missionær på Madagaskar

I 1980 drog hele familien til Madagaskar, som missionærfamilie i 6 år.
Familien Mandrup var en af de første familier, som indledte det 25 år lange samarbejde mellem Danmission og den lutherske kirke i Madagaskar.
Efter missionærtjenesten vendte Lars og familien tilbage til hjemegnen Århus, hvor Lars var forstander for Diakonhøjskolen i Århus indtil 1995, og derefter indtog prædikestolen i Risskov kirke.
Ved siden af sit arbejde har Lars desuden været medlem af adskillige bestyrelser – fortrinsvis inden for diakoni og mission, som altid har været centralt for Lars personligt og fagligt. Han er bl.a. medlem af hovedbestyrelsen for den diakonale organisation, Jysk Børneforsorg/Fredehjem.
Lars var den sidste formand i DMS inden fusionen med Santalmissionen, som tilsammen udgør Danmission – som er det ældste missionsselskab i Danmark.
I 2001 fik Danmission igen Lars på formandsposten og har haft stor glæde af hans store engagement og hjerte for mission og udvikling. Med sit rolige, tillidsvækkende og behagelige væsen har Lars formået at føre Danmission gennem de første vanskelige år efter fusionen og ind i en god og positiv retning.
LJ