Karlsmose stiller op i Århus Amt

Får nu også Jann Sjursens gamle kreds
Kristeligt Folkepartis nye landsformand Marianne Karlsmose skifter som folketingskandidat fra Fyn til Århus amt. Det betyder, at hun med stor sandsynlighed vil få plads i Folketinget efter næste valg.

Brikkerne lægges til rette, så Marianne Karlsmose kan rykke ind i Folketinget ved næste valg

Partiets andet mandat går normalt til Århus amt.
Karlsmose overtager Århus 4. kreds efter Jann Sjursen, der forlader politik ved næste folketingsvalg. Desuden får hun også Grenå-kredsen, hvor hun tidligere har været kandidat.
– Jeg tror, at Marianne Karlsmose vil styrke KrFs profil i det østjyske. Hun kan tegne et billede af et parti, der på alle politiske områder har noget at byde på, og dermed også nå bredere ud end til vores kernevælgere. Derudover synes jeg da, det er naturligt, at vores landsformand bliver opstillet et sted, hvor hun kan blive valgt til Folketinget, siger partiets amtsformand Poul Erik Egelund.

Jann Sjursen har besluttet at gå ud af Folketinget ved næste valg

Marianne Karlsmose blev folketingskandidat for KrF i 1994 og har deltaget i tre folketingsvalg, to i Århus amt – og sidst i Fyns amt. I 1998 blev hun suppleant for Jann Sjursen. Størst succes ved et valg havde hun i 1999, da hun var spidskandidat for KrF ved valget til Europaparlamentet. Hun fik over 25.000 personlige stemmer, men opnåede ikke valg.
Hun boede i Århus 1993-2000, hvorefter hun flyttede til Odense. Siden 2002 har hun boet ved Nr. Nebel i Ribe Amt.