Menighed blev fordoblet

David Beers menighed voksede fra 300 til 600. Nu vil han lære fra sig om ”målrettet menighed” d. 21.-22. november. Over 100 danske menighedsledere er allerede meldt tilDavid Beer er pastor i Frinton Frikirke, der har tilknytning til det engelske baptistsamfund. For 10 år siden havde menigheden 300 medlemmer – i dag er der over 600… Den vækst, håber arrangørerne for tre seminarer om ”Målrettet menighed”, kan smitte lidt af på Danmark. Seminarerne er især rettet mod Det danske Missionsforbund og ”fritstående menigheder”, oplyser Erik Dencker Andersen, præst i Frikirken i Åbenrå. Der er allerede over 100 tilmeldt.

Gudstjenester for kirkefremmede

David Beer siger, at den vigtigste årsag til væksten er, at de satser på kirkefremmede på søndagens gudstjenester. Der er så mange besøgende om søndagen, at man har fundet det nødvendigt at holde gudstjeneste fire gange.
Kirken i Frinton er ”link church” til en stor menighed i Saddleback, hvis pioner og pastor, Rick Warren, er kendt verden over. Hans bog ”Purpose Driven Church” beskriver, hvordan kirken startede i hans dagligstue og gennem målrettet og samfundsrelevant arbejde nu er vokset med kirkefremmede til ca. 20.000 medlemmer.
David Beer underviser rundt omkring i Europa om principperne bag det at være en målrettet kirke.
– Kirker findes i alle former og størrelser.
– “Sunde” kirker er målrettede.
– Gør klar til forandring!
Sådan lyder opfordringen i en indbydelse til danske menighedsledere. Det første seminar om ”målrettet menighed” vil blive holdt d. 21. – 22. november på Apostolsk Højskole i Kolding. Missionsforbundet følger op med seminarer forår og efterår 2004.