Nye, alvorlige angreb mod kristne i Indonesien

Dansk Europamissions arbejde i Poso-området fortsætter, alt imens nye angreb har sendt kristne på flugt igennem junglen Nye angreb har på det seneste hærget det centrale Sulawesi i Indonesien, hvor Dansk Europamission er aktiv med et projekt, der hjælper kristne med at få genopbygget deres huse, efter at de er blevet brændt ned og hærget af ekstremistiske muslimer. Dansk Europamissions samarbejdspartner, Dr. Jeff Hammond, oplyste for nylig fra Indonesien, at otte kristne landsbyer er blevet angrebet, og 16 kristne er blevet dræbt. 45 huse og en kirke er blevet ødelagt.
– Kun enkelte af landsbyerne blev udsat for plyndringer og brændt, men de blev alle udsat for nogle ondsindede skyderier. 25 mennesker blev såret. Dog ser det ud, som om regeringen reagerer på det internationale pres og har kaldt angriberne „islamiske terrorister”. De har iværksat modangreb og har dræbt seks samt arresteret adskillige andre.

Bander skyder kristne

Den 12. oktober 2003 blev tre landsbyer i nærheden af Poso angrebet. Alle havde de mange kristne indbyggere. Banderne, der udførte overgrebene, søgte bevidst ind i kristne hjem og tvang beboerne ud på gaden og skød dem. Det indonesiske politi rapporterer, at ni mennesker mistede livet, og 11 blev ifølge Compass Direct indlagt på hospitaler.
Nogle kristne mænd er nu vendt tilbage til deres landsbyer, dog uden kvinder og børn, som har valgt at blive i mere sikre områder af frygt for nye angreb.
– Dansk Europamission har bevidst valgt at hjælpe kristne i området med at få opbygget huse efter angreb fra ekstremistiske muslimer. Vi mener ikke, det kan være rigtigt, at ondsindede ekstremister skal have lov til at terrorisere vore kristne brødre og søstre, siger projektchef Henrik Due Jensen, der selv besøgte området i marts 2003.
– Hvis vi ikke opmuntrer vore venner i Indonesien til at kæmpe for deres ret til at bo i området, så vil de kristne måske en dag blive fuldstændig udryddet i dette område.