600 burmesere mangler en præst

– Vi har brug for undervisning, som kan give os indsigt og forståelse, så vi ikke bare bliver slaver af den moderne kulturs mange fristelser!Det siger Khin Maung, der er formand for den kulturelle Chin organisation i Danmark og leder af Chin Christian Fellowship i Danmark. Chin er det mest udbredte lokalsprog blandt burmesiske flygtninge i Danmark.
– Vi har brug for at få Guds ord på vores eget sprog, fortsætter han sin appel i bladet Baptist.dk. – Der er ingen uddannede præster blandt de 600 kristne burmesere, som er i Danmark i dag. Selv om vi får gudstjenesterne oversat, er det svært at vide, om man forstår alt.
– Det er lettest at bede og lovprise på sit oprindelige sprog. For børnene bliver det måske anderledes, reflekterer han.
Baptistkirken i Danmark samler ind for at kunne hente burmesiske præster i Danmark på kortere eller længere ophold. Her skal de undervise, prædike og være præster for de 600 burmesere, fordelt på ni lokale grupper spredt ud over landet.
Målet er at samle 120.000 kr. ind i 2008 til rejseomkostninger, kost og logi.
– Vi har brug for én, som har det som et arbejde at forstå samfundet og kulturen, både vores oprindelige kultur og den danske.
– Vi har brug for den dybe betydning af Guds Ord på vores modersmål for at det kan ændre os, siger Maung, der bor i Varde med sin kone Sui Hniang og deres ni måneder gamle datter.
Parret kom til Danmark for to år siden fra en flygtningelejr i Malaysia.
/sl