Iranske kristne tvivler på valgsejr

De skuffede vælgere i Iran tæller også kristne vælgere, der havde håbet på reformer og større trosfrihed.Ligesom hundredtusindvis af demonstranter, der har protesteret over præsidentvalget i Iran i forrige uge, tvivler også kristne iranere på genvalget af præsident Mahmoud Ahmadinejad.

Carl Moeller fra Open Doors håber på et vendepunkt i Iran.

Organisationen Open Doors i USA, der arbejder for undertrykte kristne, citerer således den kristne iraner fra den sydiranske by Shiraz, Daryush, for at valget er svindel og resultatet uacceptabelt. Daryush er ikke hans rigtige navn, som ændret af hensyn til hans sikkerhed.
Selv i det ellers overvejende muslimsk-konservative distrikt stemte mange mennesker på den reformvenlige kandidat, Mirhossein Mousavi.
Mousavi har også selv proklameret sig som vinder af præsidentvalget og kræver, at det magtfulde Vogternes Råd annullerer Ahmadinejads sejr og afholder omvalg. Et krav som siden har genlydt både i hovedstaden, Teherans gader og andre dele af landet.

Talrige skuffede vælgere har præget gadebilledet i Iranske byer siden valget den 12. juni.

Lederen af Vogternes råd, ayatollah Ali Khamenei, har afvist kravet om omvalg, men er angiveligt åben for en omtælling af stemmerne.
Ifølge Christian Today har myndighederne slået hårdt ned på de reform-ivrige demonstranter, som blandt andet har kristne vælgeres sympati.
Lederen for Open Doors i USA, Carl Moeller, siger, organisationen har været i kontakt med flere kristne i Iran, der stemte på Mousavi, fordi han havde lovet mere religiøs frihed under sin kampagne.
Trods uroen efter den omstridte jordskredsejr til Irans siddende præsident, kan et vendepunkt ifølge Carl Moeller dog stadig være inden for rækkevidde.
– Dette kunne være et afgørende punkt i historien om Iran og fremtiden for de troende, der bor i landet, vurderer Open Doors-lederen.
Han opfordrer derfor til forbøn for demonstranterne, der rundt om i Irans gader råber: ”beechareh shodim,” – ”vi er uden håb”.
Daryush forklarer, at selvom alle præsident-kandidaterne var håndplukket af regimet, oplevede befolkningen frem til det iranske valg trods alt en form for begrænset demokrati.
– Valget har i stedet vist, at vi har et islamisk diktatur, bemærker den kristne iraner, der sammen med over 46 mio. landsmænd kunne vælge mellem fire kandidater på stemmesedlen.