– Min drøm driver mig

Brendas drøm om, at unge mennesker kommer til at kende Jesus personligt og kommer til at fungere i samfundet, driver hende til at nå mere end de fleste. Brenda Kizza A. Duah er en synlig og omsorgsfuld leder i Impact FUN og har mange jern i ilden. Hun bruger sit liv fuldt ud. Lærer og giver videre til andre – både på arbejdet, i fritiden og sammen med familie og venner.

32-årige Brenda hjælper unge nydanskere til at lære Jesus bedre at kende.

Brenda er 32 år og født i Uganda. Hun er gift på femte år med Benjamin på 35 år, som er fra Ghana, men opvokset i Danmark. Sammen har de sønnen Gabriel på 2 år. Familien taler dansk og engelsk sammen.
Hun har en aktiv fritid, og hendes hjerte brænder blandt andet for det, der sker i Impact FUN.

Impact FUN

Brenda er leder af ungdomsforeningen Impact FUN, som består af børn og unge fra kirken ”Int. Harvest Christian Center” tæt på Nørreport. Foreningen har gennemsnitligt 75 betalende medlemmer i alderen 0-30 år. Impact FUN har en bredde i tilbuddene, som favner medlemmernes alder og interesser.
Der er program flere gange om ugen, og fælles for alt der foregår i kirken er, at det skal give mening og udvikle deltagerne i en positiv retning.
Om søndagen er der aktiviteter for alle aldersgrupper: For de helt små fra 0-3 år er der fokus på ”Leg og lær”, og forældrene deltager. Fra ca. 6-12 år er der lagt vægt på undervisning, snak og at søge mulige løsningsforslag til de problemstillinger, som børnene møder i hverdagen.
De unge i alderen 15-30 år deltager i gudstjenesten og får undervisning samtidig med, at de bidrager med sang og musik. Onsdag og lørdag bliver der fokuseret på samvær, musik, stemmetræning, dans og drama.
En gang om måneden holder teenagerne også debataftener, hvor aktuelle ting, som rører sig, sættes på dagsordenen, og sammen belyses emnet fra forskellige synsvinkler.
– Det er vigtigt, at de unge bliver mødt og forstået, når de i teenage-årene skal finde deres identitet og rolle i samfundet, forklarer Brenda og fortsætter:
– De unge skal vide, hvem de er, udfordres til at tænke og tage ansvar for deres liv og være bevidste om de valg, de tager, for det vil forme deres liv fremover.

Brendas drøm

– Jeg arbejder for, at unge mennesker må komme til at kende Jesus personligt og have et forhold til ham, så det kan hjælpe dem med at klare de udfordringer, de står overfor i hverdagen, siger Brenda.
– Vi skal ikke bare lave en masse aktiviteter, men de unge skal kende den person – Jesus Kristus – som står bag eksempelvis musikken. Ham de synger til og for. Vi skal opmuntre og udfordre de unge til at sætte mål og nå deres drømme, så de kan få et godt liv, mener hun.

For ung til at gøre rent

Brenda kom til Danmark i 1993, bare 16 år gammel. Hun oplevede at være helt fortabt, fordi der var ikke meget hjælp at få. Derfor kom hun heller ikke på dansk-kursus i starten, men fik i stedet arbejde som stuepige på Scandic og med rengøring hos Danmarks Statistik. Hun følte sig håbløs og vidste ikke, hvad hun skulle gøre for at blive en del af det danske samfund.
Heldigvis kom Brenda i kontakt med præsteparret James og Clara Commey. En ven kom i kirken og tog Brenda med. Clara mødte den 16-årige Brenda og sagde: ”Nu har du fået en mor.” Det gjorde et stærkt indtryk på Brenda, som følte sig helt alene i verden. Clara opmuntrede Brenda til at få en uddannelse, og at hun skulle tage sig sammen og lære dansk.
– Du er alt for ung til at gøre rent, sagde Clara.

Blod på tanden

I 1997 startede Brenda med at følge sprogkurser for indvandrere, læste videre til Social- og sundhedshjælper i 98 og fik arbejde på et plejehjem. I 2005 færdiggjorde hun Social- og sundhedsassistentuddannelsen. Herefter fik hun arbejde på Glostrup Hospitals Medicinske afdeling. Det gav Brenda blod på tanden, og i 2008 begyndte hun på sygeplejestudiet.

Integration i arbejdslivet

Som sygeplejerske bidrager Brenda med mange facetter. Nærvær og omsorg over for patienterne. Og hendes viden om mennesker og kulturer bruger hun aktivt, når hun bidrager med konflikthåndtering og løsningsforslag til, hvordan afdelingen eksempelvis kan spare penge på sygehuset, ved at have en aktiv plan for integration af nydanskere, med vekselvirkning mellem at arbejde og at lære det danske sprog.


Artiklen fortsætter efter annoncen:En aktiv fritid med større formål

I sin fritid arbejder Brenda frivilligt både som kasserer i kirken, lovsangsleder og ungdomsleder.
– Jeg ved, at jeg er kaldet til at udruste unge til at tage gode og bevidste valg, så de har mulighed for at få et godt liv. Jeg ved, at Gud er nåde, og selv om man er gået forkert, kan Gud genoprette vores liv igen. Det er den kærlighed, jeg ønsker at møde de unge med, siger Brenda og fortsætter:
– Jeg vil kendes for at være en synlig leder, som er der for mennesker. Jeg vil være åben, også om mit eget liv, så mennesker lettere kan henvende sig til mig og søge råd og vejledning.