Global bededag – også på Rådhuspladsen

Kristne samles rundt om i landet på tværs af kirkeskel for at bede for deres byer og for Danmark.På søndag – pinsedag – samles millioner af kristne i 220 lande for at bede for verden. Som regel udendørs.På Rådhuspladsen i København bliver der et åbent arrangement kl. 15. Her medvirker bl.a. et børnekor, som vil sende balloner med bønner til himlen.
Bornholm indbyder frikirkerne alle til at bede ved Kyllingemoderen på Christianshøj i Almindingen kl. 14.
Forud holder frikirkerne en fælles pinsegudstjeneste samme dag kl. 10.30 også i Kyllingemoderen med fælles nadver og prædiken af Lars Due Christensen, der er præst i Kirken i Kulturcenteret i København.
I Aalborg mødes kirkerne på Signalbakken allerede kl. 8.30-9.30 og derefter til gudtjeneste i byens kirker.
Fyn mødes man på Frøbjerg Baunehøj kl.15, og man er velkommen til at tage kaffekanden med, fortæller Mark Bradford på www.kristeninfofyn.dk.
I Holsted inviterer Pottemagerens Hus på Lykkeskærvej 15 til et helt pinsestævne med gæstetalere fra Norge og Danmark.
I Horsens står Apostolsk Kirke på Vimmelskaftet 8 for en bede-samling, og det samme er tilfældet på Randbøl Bibel Center kl. 15, samt i Nykøbing Mors Frikirke på Ågade 8 i Nykøbing.
I Sønderjylland bliver der ikke som tidligere et arrangement på Skamlingsbanken, men Udfordringen inviterer til aftenbøn kl. 19-21 i Korsalen i Søstrehuset, Christiansfeld.

Begyndte i Sydafrika

Det hele begyndte i Sydafrika ved årtusindskiftet. Snart var der lignende samlinger rundt om i Afrika og i de følgende år ud over hele verden. Resultatet blev den første Global Day of Prayer pinsedag 2005.
Mange millioner fra næsten alle grupperinger af den kristne kirke har været samlet hver pinsedag lige siden, og bevægelsen bliver ved at vokse og spredes. I nogle lande fyldes store stadioner, i andre må små grupper samles i hjem eller udenfor på lokale samlingspunkter. Dette sker pinsedøgnet verden rundt og forener kristne i bøn.
De sidste par år har 220 lande deltaget i arrangementet, fortæller koordinatoren på Bornholm, John Mester.
– Vi forventer lige så mange lande vil deltage igen i år. Bønnen begynder på Tonga-øerne og spreder sig med tidszonerne over hele verden. Det er faktisk fascinerende at tænke på, og giver mig lyst til at være en del af denne enorme begivenhed, siger John Mester. Oplysninger, plakater, bedeguide, dvd m.m. kan hentes eller bestilles på globaldayofprayer.dk.