– En legeplads, hvor vi lærte noget

Sådan beskriver to elever discipelskolen Annex, som de netop har gået på i tre måneder. – Der var en, der kaldte Annex en åndelig legeplads. Jeg ser det som et sted, hvor man har mulighed for at få en klarere idé om, hvor stor Gud og hans kraft og kærlighed er. En legeplads med en god pædagog, smiler Mette over til Henrik, som er leder af Annex. En discipelskole tilknyttet Aarhus Valgmenighed.

Mette Winther og Lasse Backs har netop afsluttet Annex, som er i Valgmenighedens lokaler i Aarhus.

Lasse skynder sig at supplere:
– Åndelig legeplads beskriver det meget godt. Det skal bare ikke misforståes, som om vi leger med Ånden. En legeplads er jo faktisk et sted, hvor man lærer rigtig mange ting.

Skaber helhed

Mette Winther på 25 og Lasse Backs på 26 har begge brugt to dage om ugen i tre måneder på at gå på Annex. Noget de virker rigtig glade for, og ikke bare fordi Henrik Kildahl sidder og kigger på. Annex har eksisteret siden 2007, men dette er første semester med Henrik som leder. Han er under uddannelse som teolog.
– Rent formelt er det en discipel- og ledelsesskole, forklarer Henrik og fortsætter:
– Grundlæggende fokuserer vi på vores Gudsbillede og på den pagt, som alt for mange kristne glemmer at hvile i. Og så arbejder vi meget med den praktiske side af det at være kristen og prøver at få brugt det, vi lærer, til noget i hverdagen. Så at relationen til Gud og det at leve i discipelskab og fællesskab bliver en helhed.

Del af hverdagslivet

Både Mette og Lasse er vokset op i et kristent miljø, men de fandt hver deres vej til Annex.
– Jeg havde i nogle år tænkt på at tage på discipelskole i udlandet, men droppede idéen, fordi jeg gerne ville kunne implementere det, jeg lærer, i mit hverdagsliv, og det tror jeg kan være svært efter seks måneder i USA, forklarer Mette, som hørte om Annex på årets SommerOase i Odder.
– Og jeg ønskede jo netop at tage noget tid ud til at lære Gud at kende på den praktiske måde, forklarer hun. Mette, som er flyttet fra København for at gå på Annex, har taget nogle fag på universitetet ved siden af.
For Lasse var det lidt mere en impulsbeslutning.
– Jeg var kommet i Valgmenigheden et halvt års tid, før jeg begyndte på Annex, og så dagen før skolen startede, der var sidste tilmeldingsfrist, tænkte jeg ”Hvorfor ikke?” forklarer Lasse. Dog på betydeligt mere vestjysk. Lasse har brugt tiden siden hf på ”Frugtbar lediggang”, og for ham var Annex et tilbud, som indesluttede alt det, han gerne ville.
– Det kunne både give mig noget retning på mit liv, fokus på Gud og selvudvikling, discipelskab og fællesskab. Alt sammen noget, jeg gerne ville gøre engang, forklarer han. Han har ud over Annex været involveret i frivilligt arbejde.

Fællesskab

Henrik Kildahl er leder af Annex.

Discipelskolen bruger undervisere fra Valgmenigheden, men Henrik har også inviteret undervisere udefra til at inspirere eleverne. Ud over undervisningen spiser eleverne sammen og er med i smågrupper, hvor de bliver opmuntret til at dele liv på godt og ondt.


Artiklen fortsætter efter annoncen:



Både Lasse og Mette holder godt fast i deres termokopper med kaffe, mens de snakker og udstråler noget af den tryghed og hygge, som fælleskabet på discipelskolen har givet dem. For med kun fem elever i dette efterår kom de meget tæt på hinanden. En af de ting ved skolen, som var både hårdt og godt for Lasse.
– Det kan være udfordrende at møde sig selv, lidt trist faktisk. Men godt at se virkeligheden i øjnene. Det lille fællesskab har været med til at tvinge mig i karakter og konfronteret mig med nogle af mine mere kedelige sider, men det har også været meget opløftende, forklarer han.
– Jeg oplevede at gå hjem frustreret et par gange, fordi jeg var blevet udfordret på nogle områder af Gud, som jeg ikke lige havde regnet med, og som var lidt hårde, fortæller Mette om nogle af de processer, som discipelskolen har sat i gang for hende.

– Goddag, jeg hedder Mette og jeg er discipel

Men de snakker mest, når der bliver spurgt til alle de ting, de har lært på skolen. For på Annex betyder praktisk undervisning, meget praktisk. De fem elever var på gaden og bede for syge, da de blev undervist om helbredelsens nådegave, og de øvede sig også sammen i profeti.
– Det åndelige og Gud er blevet mere praksis for mig. Når man er blevet undervist i de profetiske gaver, er det lettere at træde ud i og begynde at bruge, forklarer Lasse.
– I det hele taget har jeg lært, at Gud har store og gode planer for mig. At jeg ikke skal sætte mit lys under en skæppe. Og det er en udfordring at tage de planer op ved at søge Gud, forklarer Mette og mener, at hun er blevet en discipel af at gå på discipelskole.
– Goddag jeg hedder Mette, og jeg er discipel, griner hun og bliver seriøs igen:
– På en måde synes jeg, at Annex er ligesom at skulle lære at bage. Man får nogle ingredienser og får at vide, hvordan forholdet mellem dem skal være. Men man skal stadig ud i virkeligheden og bage brødet.
Lasse supplerer:
– Og det er en rigtig god opskrift med masser af plads til gefühl.

Næste hold på Annex begynder til februar. For mere information se annex.valgmenighed.dk.


Artiklen fortsætter efter annoncen: