Påskefejring med kæmpekor

Palmesøndag opfører dobbeltkor, ni solister og orkester ”7 døgn i Jerusalem” i Vor Frelsers kirke i Vejle.Tre gange tidligere har to kor på tilsammen over 100 sangere fremført det rytmiske påskepassionsværk ”7 døgn i Jerusalem” af Martin Alfsen i Vejle.

Der er over hundrede medvirkende, når Vor Frelsers Kirke i Vejle Palmesøndag fremfører ”7 døgn i Jerusalem”.

Når Vor Frelsers Kirke endnu engang tager værket op, bliver dermed 4. – og sidste – gang, kirkens to kor prøver kræfter med det prægtige værk.
De to voksenkor ved Vor Frelsers kirke i Vejle, Vor Frelsers kirkes Ungdomskor og The United Saviour Singers, samt i år også gæstekoret Grindsted Kirkes Pigekor, fremfører palmesøndag det store rytmiske påskeoratorium, hvortil der bliver tilsammen langt over 100 medvirkende.

Fra gospel til fuga’er”7 døgn i Jerusalem” har mange musical-lignende træk. Det gennemspiller i 25 satser hele påskens begivenheder om Jesu lidelse og død, sluttende med den glædelige og triumferende opstandelse.
Musikken trækker på mange forskellige genrer – lige fra gospel og rytmisk musik til Bach-lydende fugaer.Stykket er skrevet for hele to 4-stemmige kor, 9 solister og orkester. De professionelle solister og orkesteret, bestående af 5 rytmiske musikere, hentes udefra.
Organist ved Vor Frelsers Kirke i Vejle, Erik Linow, dirigerer værket palmesøndag.