Skrødstrup Efterskole fylder også 40

Forstander Jens Medom Madsen fra Skrødstrup Efterskole, som ligger mellem Hobro og Mariager.
Forstander Jens Medom Madsen fra Skrødstrup Efterskole, som ligger mellem Hobro og Mariager.

Ligesom Udfordringen kan Skrødstrup Efterskole nu fejre 40 års jubilæum.

Som en af de få efterskoler i Danmark er Skrødstrup Efterskole i vækst.

Skolen har overlevet finanskrisen og kan – udover at fejre 40 års jubilæum – også glæde sig over nye initiativer med stærk forankring både lokalt og internationalt.
I skolens storhedstid var der 96 elever i bygningerne på Skrødstrupvej i landsbyen tæt ved Mariager. Så gjorde finanskrisen sit indtog, og det måtte elevtallet lide under. Men nu er kurven vendt, og flere og flere elever vier mindst et år af deres liv til Skrødstrup Efterskole.

Skole i verden

I marts 2011 blev Jens Medom Madsen ny forstander på skolen. I samme omgang var der lagt an til nye projekter og initiativer. Med Jens Medom Madsen i spidsen har medarbejderne tænkt nye tanker og taget skolens værdigrundlag til de enkelte fag til revurdering. Formålet var, at Skrødstrup Efterskole skulle give ”vækst for livet”:
– Det er altid godt at blive mindet om, hvorfor vi gør, hvad vi gør, fortæller forstander Jens Medom Madsen og fortsætter:
– Et af de initiativer, som vi særligt har udviklet og prioriteret, er faget World Wide.
Her modtager eleverne gennem et år undervisning for i sidste ende at kunne begå sig i det afrikanske land Sierra Leone.
Sidst på skoleåret rejser eleverne til det vestafrikanske uland i samarbejde med organisationen Mission Afrika – ikke som turister, men for at prøve at leve sammen med afrikanerne.
Det er netop i mødet med menneskene, at kulturforståelsen opstår, og indblikket i deres liv udvikles, fortæller han.

Skole i Skrødstrup

Selvom blikket i høj grad er vendt mod den store verden, er der også aktiviteter på skolen med fokus på det lokale her og nu.
Her er der fx volley-undervisning af den tidligere landsholdsspiller Thomas Back Pedersen. Også fodboldlinjen er et hit blandt eleverne. Her udvikles der nye sportstalenter i samarbejde med Hobro IK.
Skolen har nogle af landets bedste faciliteter for heste sammenlignet med andre skoler, og derfor er netop ridning også et populært fag på stedet.

Oprettet af lokale Indre Missions folk

Skrødstrup Efterskole blev til, fordi lokalbefolkningen for godt 40 år siden i samarbejde med indre Mission besluttede sig for, at den gamle centralskole i byen ikke skulle stå tom.
Efter sommerferien i 1973 stod en ny elevbygning klar, og skolen var ombygget til at modtage det første elevhold.
Siden da har flokken af ildsjæle holdt fast og aldrig sluppet det gode arbejde for skolen. Skrødstrup Efterskole kan nu fejre 40 år med et nuværende elevtal på 67, hvilket forstanderen forventer fortsat vil stige i de kommende år.
Jubilæet markeres med en reception lørdag den 14. september om eftermiddagen,hvor forskellige ildsjæle vil fortælle små glimt fra skolens historie. Alle er velkomne.