Ligklædets fotograf holder foredrag i Nordsjælland

”Ligklædet udfordrer manges grundlæggende overbevisninger, fordi det stærkt indikerer, at der her er noget ud over den grundlæggende videnskab,” har Barrie Schwortz udtalt til nyhedsbureauet CNA.
”Ligklædet udfordrer manges grundlæggende overbevisninger, fordi det stærkt indikerer, at der her er noget ud over den grundlæggende videnskab,” har Barrie Schwortz udtalt til nyhedsbureauet CNA.

Barrie Schwortz, som er en af hovedmændene i udforskningen af det 2.000 gamle ligklæde, fortæller den 8. maj i Allerød om det, der ligner et radioaktivt aftryk af den korsfæstede Kristus.

Barrie Schwortz var den officielle fotograf, da Ligklædet i Torino i 1978 første gang blev videnskabeligt undersøgt, og han spiller fortsat en rolle i den nyeste forskning som grundlægger og redaktør af den ældste og mest læste hjemmeside om ligklædet (www.shroud.com).

Siden har haft over 10 mio. besøgende fra 160 lande.
Den 8. maj er Barrie Schwortz inviteret til at holde foredrag på Nordsjællands Konference Center i Allerød.
Flemming Bo Pedersen fra foreningen til Udbredelse af Bibelens Arkæologi håber, at foredraget vil samle mange interesserede.
I 2009 grundlagde Schwortz The Shroud of Turin Education and Research Association, Inc. (STERA), et non-profit selskab, som han har doneret hjemmesiden og hans omfattende fotografiske samling af ligklædet, samt andre vigtige ressourcer.
Få har som Barrie Schwortz studeret ligklædet. Og han holder utallige foredrag på universiteter og har medvirket i tv-programmer og dokumentarfilm på fx History Channel, Discovery Channel, Learning Channel, National Geographic Channel, CNN, PBS, BBC og Fox News.
Hans fotografier er dukket op i hundredvis af bøger og publikationer, herunder Life Magazine, National Geographic, Time Magazine, Newsweek, National Catholic Reporter og Inside the Vatican-magasinet og i utallige tv-dokumentarer.
Han har skrevet mange artikler, bl.a. en artikel i Catholic Digest med titlen: “The Shroud of Turin Changed My Life.” (Ligklædet i Torino ændrede mit liv.)

Udfordringen bragte et opslag om ligklædet i juleavisen uge 49 / 2015. En af artiklerne var skrevet af Flemming Bo Pedersen.
Udfordringen bragte et opslag om ligklædet i juleavisen uge 49 / 2015. En af artiklerne var skrevet af Flemming Bo Pedersen.

Ligklædet blev tidligere betragtet som blot et af de mange religiøse relikvier, og protestanter og ateister var hurtige til at betragte det som et falskneri.
Men i 1978 begyndte en dybtgående videnskabelig undersøgelse, hvor Barrie Schwortz var den officielle fotograf.
Schwortz var på det tidspunkt skeptisk og gik ud fra, der var tale om et falskneri. Han var selv verdslig jøde og som sådan ikke positiv overfor kristendommen. Da det i første omgang så ud til, at kulstof-14 viste, at klædet kun var fra middelalderen, ville han have forladt projektet. Men en overraskelse fik ham til at blive.
Et fotografisk instrument, der anvendes til projektet, er designet til at måle røntgen. Normalt ville et billede vise sig forvrænget gennem dette instrument. Men mærkeligt nok kom billedet på ligklædet her tydeligt frem.
– Den eneste måde, det kan ske på, er ved at der sker en interaktion mellem krop og stof., forklarer han.
– Det kan ikke projiceres. Det er ikke et fotografi – fotografier har ikke den slags oplysninger, kunstværker heller ikke.
Det er ikke på nogen måde muligt, at en middelalderlig falskner kan have haft viden til at skabe noget som dette, og til at gøre det med en metode, som vi ikke engang kan finde ud af i dag – den ellers mest billed-orienterede æra i menneskets historie, forklarer Schwortz til nyhedsbureauet CNA. Han fortsætter derfor på projektet, da nye mere omfattende videnskabelige undersøgelser med alle tænkelige eksperter diskvalificerede den første måling, som var foretaget på en tøjlap, der var syet på senere.
Nu levner de mange nye undersøgelser næppe nogen tvivl om, at klædet ikke blot er fra Jesu tid og ægte, men indeholder et utrolig detaljeret ”fotografi” af både forsiden og bagsiden af en korsfæstet mand, som har været udsat for netop den tortur og korsfæstelse, som Jesus ifølge evangelierne var udsat for.
Hvis man ønsker at høre Barrie Schwortz selv fortælle om dette, kan man finde nærmere information og tilmelde sig på facebook-siden: Foreningen til Udbredelse af Bibelens Arkæologi.