Adoptionsforening kritiserer Folketingets udtalelse om danskhed

Selv om man er opvokset i Danmark med en kernedansk mor og far, kan man fremover ikke kalde sig dansk, hvis ens biologiske forældre stammer fra mere eksotiske egne.

Det er bekymringen i foreningen Adoption & Samfund, fordi Folketingets nye udtalelse skelner mellem ”indvandrere og efterkommere fra ikke-vestlige lande” og ”danskere”.
– Når man skærer alle over én kam, så kommer man hurtigt til at ramme nogle mennesker, som det ikke var hensigten. Det er vigtigt at tænke over, lyder det fra Christina Netrika Olsen, der er formand for Adoption & Samfund Ungdom.

Folketinget vedtog den 9. februar med et meget snævert flertal på 55 stemmer mod 54 følgende udtalelse: ”Folketinget konstaterer med bekymring, at der i dag er områder i Danmark, hvor andelen af indvandrere og efterkommere fra ikke-vestlige lande er over 50 pct. Det er Folketingets opfattelse, at danskere ikke bør være i mindretal i boligområder i Danmark.”

Dansk Folkepartis integrationsordfører Martin Henriksen, som står bag udtalelsen, har oplyst, at hensigten er at nedbringe antallet af beboere med indvandrerbaggrund i Brøndby Strand. Han afviser derfor kritikken fra adoptionsforeningen og fastslår overfor TV2, at adoptivbørn i Danmark ikke står opført som efterkommere fra ikke-vestlige lande. Tværtimod er de ligestillet med personer af etnisk dansk herkomst.

– De har fået dansk kultur ind med modermælken. De er vokset op med danske traditioner, så de er at betragte som danskere, siger Martin Henriksen.
Adoptionsforeningen opfordrer til, at vedtagelsen fjernes, så den fx ikke hindrer adopterede i selv at kunne vælge bopæl.