Bindegale vejledere…

Ansvarshavende redaktør Henri Nissen

For nylig udsendte Radio 24/7 en direkte udsendelse, hvor de tre medvirkende med vilje var under påvirkning af et extacy-lignende stof. Det blev oplyst sidst i programmet. Bagefter skrev en af de medvirkende en blog på Berlingske, hvor han kaldte det ulovlige stof for ”magisk” og i sin rus anbefalede det til Folketingets medlemmer, så de kunne blive mere kærlige.

I presselogen i TV2 News forsvarede den ansvarlige chefredaktør, Jørgen Ramskov, at 24/7 havde brudt loven og købt stoffet – for “sagens” skyld.
Er det da en idealistisk god sag at gøre stoffet tilgængeligt og få unge og eksperimenterende mennesker til at tage det?

Nej, slet ikke. I et interview i Udfordringen uge 1/2018 – altså før og uafhængigt af 24/7s provokation, – siger psykiater, overlæge Laurits Bjerre:

“Det er for let at få adgang til stoffer. Og mange af de syntetiske piller som fx extacy, cocain og amfetamin, de gør folk bindegale. Hvis man er psykotisk eller har skizofreni, bliver det endnu værre, når man også misbruger hash eller andre stoffer. Det siger næsten sig selv.

Undersøgelser viser, at hvis man misbruger hash før 15-årsalderen, så øger det risikoen for skizofreni.

Nogle er lige på grænsen til at blive psykotiske, og når de så tager et stof, ryger de måske over. En patient fortalte mig, at han engang havde taget det syntestiske stof, der hedder MDA. Siden har han ikke været sig selv, men er blevet psykotisk af det.”

Så alvorlig er den vej disse tre uansvarlige studieværter og den ansvarlige chef leder deres lyttere ind på. De bliver måske ikke selv psykotiske af at eksperimentere med stoffer, men de er i hvert fald bindegale, når de lokker deres medmennesker ud i et så farligt stofmisbrug – bare for at underholde.

At bedømme ”ånder” – og filosofier

Men er der så blot tale om tre bindegale studieværter?


Artiklen fortsætter efter annoncen:Ud fra en kristen livsforståelse bør vi betragte den slags samfunds-fænomener ud fra en åndelig vurdering.
Efeserbrevet kap. 6, 12 forklarer, at:

”Den kamp, vi står i, er jo ikke mod mennesker, men imod åndelige magter, autoriteter og herskere i denne mørke verden, mod en hær af onde ånder i himmelrummet.”

Bag de mærkelige fænomener, vi oplever i vores tid, findes der ofte en åndelig inspiration. Den er bare ikke altid fra den gode side, men ofte fra den falske…


Artiklen fortsætter efter annoncen:Det er sjældent, at mennesker bevidst forskriver deres sjæl til djævelen, som Faust i Goethes teaterstykke. Men uden at vide det – og nogle gange i en god mening – lader nogle mennesker en tanke, en filosofi eller en åndelig påvirkning komme ind i deres sind og ånd. Fx at ”alt skal være frit og lovligt”. Og så styrer den filosofi (eller ånd) alle ens tanker.

Den oprindelige historiske dr. Faust (f. 1480) søgte efter at kunne det umulige. Dr. Faust ville fx fremstille guld.

I dag vil mange gerne overgå sig selv. Være smarte, kloge, selvsikre, succesrige, seje, smukke. Og det er jo en fristende tanke, at man ved at tage en form for Extacy-narko kan blive hurtigere og smartere – når man skal præstere noget.

Men historien viser, at da hash og LSD blev anbefalet af kulturpersonligheder i 70’erne, bl.a. af The Beatles, så førte det til, at tusindvis af unge fik ødelagt deres liv.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Det onde findes desværre ofte under falsk flag. Derfor har vi brug for Helligåndens gave til at bedømme.

Og her handler det ikke kun om okkultisme og besatte mennesker, men ofte om pæne intellektuelle personligheder og imponerende filosofier – som desværre bare leder vild.