Men vil du…?

I kristendommens budskab og i det personlig venskab med Gud / Jesus / Helligånden er der ingen grænser for, hvad vi kan gøre og få hjælp til. Begrænsningen ligger ikke hos Gud, som vi ofte tror, men ofte hos os selv.

Hvor har jeg som journalist hørt mange dejlige vidnesbyrd fra mennesker, som blev hjulpet ud af selv de mest håbløse situationer ved Guds hjælp.

Nogle er blevet fri fra afhængighed, andre har kunnet bryde en social arv eller et giftigt tankemønster. Bitre og sårede mennesker har kunnet tilgive. Og har selv fundet tilgivelse.

Men hvorfor sker det så ikke altid? – Det tror jeg faktisk, at Jesus giver svaret på, da en handikappet mand fortæller ham om alle de forhindringer han møder. (Johs. 5,6)
– Vil du være rask, spørger Jesus ganske enkelt.

Jeg tror, vi kan overføre dette svar på mange af de ”uløselige” problemer, vi kan opleve – også som kristne.

Man skal nemlig selv ville. Du har din frie vilje.

Du kan vælge mellem velsignelse og forbandelse.

Når jeg beder for syge, siger nogle: Jeg tror også på at Gud kan helbrede, men… Og så kommer der en masse forbehold.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Andre fastslår, at deres lidelse er ”kronisk” eller ”uhelbredelig”. Ja, ja, men for Gud er intet umuligt. Hvis Gud kun kunne gøre det, der er muligt for os, så var han jo ikke Gud.

I Afrika har jeg været med til at befri mennesker for plageånder. Det er ikke umuligt. Det er ikke engang svært. Undtagen hvis personen ikke vil af med sin plageånd.

På samme måde er det, når jeg har en synd eller dårlig vane, som jeg beder Gud om at slippe af med. Hvis jeg ikke vil omvende mig, hvordan skal Gud så befri mig?


Artiklen fortsætter efter annoncen:Hvis vi er blevet kristne, men ikke vil omvende os – dvs. vende om fra – det forkerte i vores liv, så vil vi heller ikke opleve den befrielse, som Jesus døde på korset for.

Så nytter det ikke at bebrejde Gud eller kirken, at vores liv ikke lykkes, for vi giver stadig det onde en plads i livet.

Det gode budskab er, at Jesus kan og vil frelse os. Han kan frelse os til et evigt liv, hvis vi vil tro på ham. Han kan også give os sejr i de kampe, vi må igennem.
Hvis vi vil, kan han få det umulige til at ske.