Hospitalsskib ligger i Guinea

Patienterne står i kø for at få hjælp på hospitalsskibet Africa Mercy, som nu ligger i Guinea.

Skibet Africa Mercy, som tidligere var storebæltsfærgen ’Dronning Ingrid’, ligger de næste ti måneder i Guinea, hvor landets 12,5 millioner indbyggere kun har 1 læge pr. 10.000 indbyggere.

Hospitalsskibet kom til Conakry i Guinea medio august og blev budt velkommen af landets førstedame, Madame Hadja Djene Conde samt statsministeren og sundhedsministeren.

Mercy Ships arrangerer screeninger i alle landets regioner for at finde patienter og nødlidende, der kan hjælpes om bord på hospitalsskibet. Kapaciteten for denne sæson er udregnet til omkring 1.900 – 2.500 operationer til gavn for i alt 1.700 – 2.300 patienter. Samtidig er der en tandklinik på land, hvor man regner med at kunne behandle op til 8.500 patienter. I alt forventer Mercy Ships omkring 10.000 “mirakler” på 10 måneder.

Sideløbende med patientbehandlingen holder Mercy Ships mentorforløb og træning af lokale fagfolk i 10 forskellige specialer. På den måde er miraklernes tid stadig ikke forbi, når skibet næste år sejler videre, understreger Mercy Ships.