Fængselsvenner vil starte netværk

Indsatte i fængsler og arresthuse har brug for en pause fra deres hverdag og for et frirum, hvor de kan mødes med en ven udenfor murene, skriver initiativtagerne til Kristne Fængselsvenner (KFV).

– Vores plan er at danne et landsdækkende netværk af kristne, så vi sammen kan nå ind i fængsler med Jesu Kristi kærlighed, skriver initiativtagerne til Kristne FængselsVenner (KFV).

Med henvisning til Jesus’ ord i Matthæus-evangeliet kapitel 25 vers 36b: ”Jeg var i fængsel, og I besøgte mig”, fortæller Karsten og Helle Poulsen om deres visioner for arbejdet.

Ægteparret udgør pt. to af de tre ledere i KFV, som er et privat initiativ. Men det nye netværk har 100% opbakning fra Odense Bykirke, som er initiativtagernes kirkelige ståsted.
KFV har allerede et par kontakter til indsatte i Nyborg og i Storstrøm.

De har også kontakt til det resocialiserende arbejde i Fangekoret, hvor korleder Louise Adrian gennem 22 år har hjulpet indsatte på udgang samt tidligere indsatte gennem sang og musik. Til kirkekoncerter over hele landet kan man høre de indsattes tanker om skyld, tro, fejltrin, tilgivelse, had, håb og anger.

– Men KFV søger hele tiden flere kontakter og større netværk, understreger Karsten Poulsen.

Ikke glemt af Gud

På Kristne fængselsVenners hjemmeside uddybes visionen:

”Vi er ikke et missions projekt, men vi har et hjerte for at vise indsatte, at de ikke er glemt.

Vi er ikke i tvivl om, at Gud ønsker at række ind i den til tider fortvivlede verden, der er hverdag for mange indsatte.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Vi er selv ven med en indsat og har oplevet, hvor stor en forskel det kan gøre, når vi kommer med et oprigtigt ønske om venskab og lysten til at involvere os i dette menneskes liv. Indsatte er en gruppe af medmennesker, der ofte bliver overset og set ned på.

Vi er som kristne ganske optaget af at vise næstekærlighed til mange andre grupper af udsatte medmennesker, men vi overser ofte de indsatte.

Vi glemmer ofte, at indsatte er mennesker, der i lighed med alle andre er skabt i Guds billede og er højt elsket af Gud.”


Artiklen fortsætter efter annoncen: