Lyden af Guds sejr!

På fredag starter det jødiske nytår, Rosh HaShanah. Ulrik Flinta forklarer den bibelske betydning bag fejringen.

Fredag d. 18. september og 2 dage frem fejrer Israel og jøderne nytår. Rosh HaShanah (betyder årets hoved) er den første dag i den syvende måned, høstmåneden for frugter. Derfor spiser man bl.a. æbler i dyppet i honning og pynter op med frugter til Løvhyttefesten, som kommer 15 dage efter Rosh HaShanah. Bibelens kalender starter derimod året med påskemåneden. Jesu død på korset og opstandelsen er det åndelige udgangspunkt for alt det andet, jf. 2. Mos. 12,2. »Denne måned skal være jeres nytårsmåned. I skal regne den for den første af årets måneder.” Det var i Babylon, hvor jøderne var eksil fra ca

Få adgang til alle artikler
Du har læst 3 gratis artikler de sidste 30 dage. Vi håber, du fandt det interessant.
For kun 28 kr. pr. måned støtter du, at vi fortsat kan lave anderledes nyheder med en kristen vinkel hver uge.
Hvis du er abonnent på papirudgaven, kan du finde log ind detaljer på side 2.