Bibelselskaber samarbejder

Det palæstinensiske og det israelske bibelselskab er, i modsætning til deres bagland, på god fod med hinanden, men møder begge intern modstandOprindeligt var de to bibelselskaber ikke adskilte, men for få år siden blev Det palæstinensiske Bibelselskab skilt ud fra Bibelselskabet for det Hellige Land. Begge har hovedkontor i Jerusalem.– Vi møder meget modstand, men vi har store udsigter til fremgang i vores arbejde, siger generalsekretæren for Det palæstinensiske Bibelselskab, Lahib Madanat til Norske Dagen.
I lighed med sin israelske søsterpart satser man ikke på de store kampagner, dertil er stemningen for spændt.
Derimod har man fået godkendelse til at sende 500 bogpakker ud til palæstinensiske skoler, samt åbne bogbutikker i de palæstinensiske selvstyreområder.
– Kristne studenter har en fordel, sagde Lahib til den muslimske undervisningsminister for de palæstinensiske selvstyreområder på Gaza, da han forsøgte at overbevise hende om, at tillade en bibeluddeling.
– De har nemlig en chance for at lære Koranen at kende, mens muslimske palæstinensiske studenter ikke har chancen for at være bekendt med kristendommen.
– Hvorfor kun i Gaza? Hvorfor ikke på hele Vestbredden? var hendes svar.
Ifølge Lahib er meget af modstanden mod Det palæstinensiske Bibelselskab kommet fra andre kristne.
Mange palæstinensere ved også, at de kristne er venner af deres arvfjende Israel, hvilket gør dem forbeholdne overfor kristendommen. Samtidig har man svært ved at tackle de passager i Bibelen, hvor Israel bliver lovet det hellige land.
Det er et synspunkt, som Lahib selv har svært ved at godtage:
– På grund af dette går man glip af en stor rigdom i Guds Ord. Nationale og politiske problemer har ikke ret til at frarøve os Bibelens rigdom. Historien i Gamle Testamente er min historie som en kristen, udtaler han til Norske Dagen.