Danske teenagere i Nigeria:
Guldstøv og mission

20 teenagere fra Nordsjælland har evangeliseret – i Afrika..!
De er netop kommet hjem fra 10 intense dage i storbyen Lagos i NigeriaPåsken blev smel-tende varm for 20 teenagere og deres ledere, som i påsken var i Lagos, Nigeria, for at fortælle om deres tro.Gruppen tog af sted som afslutning på den teenageundervisning, som startede i september i Græsted Frikirke.
– Det har været rigtig, rigtig fedt at være af sted, siger Sabrina Vestergaard, 14 år.
TeenTraining, som teenagegruppen hedder, dansede, gav vidnesbyrd og bad for folk ved møderne. Påskesøndag deltog teenagerne i ikke mindre end fem gudstjenester.
Den første uge var der mange møder på programmet, mens man de sidste par dage fik set stranden og købt souvenirs.

Guldstøv i hænderne

Et af de største møder, som TeenTraining var inviteret til, var Power of Resurrection Night, som blev TV-transmitteret til hele Lagos.
Man regner med, at omkring 50.000 mennesker oplevede denne aften. Mødet startede kl. 21 og varede til daggry. Teenagerne havde fået pladser på scenen, hvor de sad med front mod menneskemængden.
Lyden var øredøvende høj, varmen kvælende, og det blev sent. Ikke desto mindre viste denne aften sig at blive et tegn på, at Gud var til stede.
Pludselig opdagede en af teenagerne, at hun havde fået guldstøv på hænderne.
Resten af gruppen så på deres hænder, og alles hænder glitrede. Selv det yngste medlem på 1 år, som er søn af lederparret Kristina og Jan Poulsen, havde guldstøv på arme og ben…
– Det var fantastisk at opleve, fortæller Josva Vestergård på fjorten år og fortsætter: – Det var en bekræftelse på, at Gud var med os.
Bønnebjerg
En af dagene gik turen til et bønnebjerg omkring 200 km fra Lagos, tæt på byen Ibadan.
Vi kørte i timevis gennem en frodig, grøn jungle, før vi pludselig endte foran et mindre bjerg med trapper op til toppen. Mænd og kvinder sad på bjerget og bad højlydt. Andre dansede og trommede og sang i tilbedelse. Bjerget var ’tværkirkeligt’, så flere forskellige kirkesamfund brugte det. I Nigeria er der også andre bjerge, som hovedsageligt bruges af bestemte kirker til bøn.
Sabrina Esmann Olesen på tretten år var glad for denne oplevelse: – Jeg mærkede Gud som Far på en helt særlig måde på det bjerg.

Begejstret pastor

Pastor Julius Olu Olaniyan, som er missionær i Danmark, stod for al planlægning og arrangement af opholdet i Lagos. Pastor Olaniyan er en af lederne for pinsekirkerne i Lagos og præsident for EPIC Theological Seminary and College i Nigeria.
Han er meget begejstret for teenagernes besøg:
– Det har været fantastisk at have TeenTraining her. Deres kærlighed til Gud og deres måde at være sammen med folk på er noget særligt.
De har udfordret mange og påvirket flere, end man

kan forestille sig.
Simpelt budskab

I begyndelsen havde mange fra gruppen en følelse af ikke at have noget at give.
Nigeria har oplevet vækkelse siden 1986, og andelen af kristne nærmer sig 50%. Der er bogstaveligt talt en kirke på hvert gadehjørne i den sydlige del, og på busser, biler, forretninger og mure er der skrevet bibelvers og opfordringer til at følge Jesus.
Efterhånden blev det klart for gruppen, at deres budskab skulle være Guds kærlighed og det at finde hvile hos Ham. Mange kirker i Lagos lægger meget vægt på at opnå success og fremgang. Det tiltrækker ofte mange fattige, som gerne vil have del i dette. Budskabet om at kende Gud og Hans kærlighed personligt og sætte Ham i centrum bliver ofte overskygget af fokus på egen succes og fremgang.
– Simpelheden i budskabet rørte mange. Guds kærlighed er ikke kompliceret, siger Julius Olu Olaniyan.

Tættere forhold til Gud

Josva Vestergård føler, at hans forhold til Gud er blevet tættere.
– Det er blevet et tættere venskab, og jeg har fået mere tillid til Ham, siger han.
Sabrina Vestergaard er enig:
– Jeg er kommet tættere på Gud og er blevet bedre til at bruge tid med Gud. Det er som om, jeg har fået ny kraft – også til den sidste del af skoleåret.
Mange af teenagerne fortæller om, hvordan de er vokset i deres forhold til Gud, og om, hvilken stor oplevelse det har været for dem at være af sted.
Både Sabrina og Josva vil gerne af sted igen:
– Det er rigtig fedt med mission, siger en smilende Josva.