Webbaseret tilbedelse

Hvis du har det lidt ligesom jeg, kan det til tider være vanskeligt at tilbede Gud og at finde en form, du kan finde dig selv i. Dertil kommer problemet, at tilbedelse alt for ofte udelukkende sættes i forbindelse med lovsangen i kirken. – Og det er helt forkert. At tilbede Gud, som Jesus sagde, i ånd og sandhed handler om en livsindsats – en livsindstilling.

I 2001 var en gruppe englændere på banen, ledet af Jonny Baker fra Youth for Christ i London, med et nyt ”hjælpemiddel” i forhold til det at tilbede Gud. Denne gruppe havde lavet hvad de kalder Labyrinth.

Kort fortalt er Labyrinth en interaktiv åndelig rejse, hvor det er muligt at trække sig lidt væk fra kulturens overfladiske og hæsblæsende lys og grave en lille smule dybere i livet. Man har anvendt kirkelige ritualer fra 1200-tallet og tilpasset dem, så de kan bruges i vores tid. En tur i Labyrinth har til hensigt at føre dig ud på en symbolsk rejse, at skabe et rum, hvor du kan stoppe op og tænke efter – med særlig fokus på dine tanker om dig selv, dine relationer til andre, verden og Gud. Denne Labyrinth er ikke som andre. Den har kun én vej uden blinde veje. Du bliver ført ind i bøn og refleksion. Du er en pilgrim på rejse.

Hvis du ikke lige er i nærheden af en virkelig Labyrinth, kan du prøve den webbaserede udgave på:
http://web.ukonline.co.uk/paradigm/index.htm
og klik på “do it – the online labyrinth”.

God rejse…