David Crowder Band: ”Illuminate”

David Crowder Band er et ret succesfuldt band i USA, endda et af de mest sælgende på det kristne marked, og nu er vi så heldige, at de også er kommet til Danmark med deres andet album ”Illuminate”.Stilen er alternativ rock, og alle teksterne hører under betegnelsen ”Praise and Worship”. Man kan sammenligne deres stil med en blanding af Jars of Clay, Sonic Flood og Delirious, men dog ikke så eksperimenterende, som Delirious nu engang er. Men det skal ikke komme an på det! Musikken på ”Illuminate” er virkelig god og varierende. Der er en akustisk guitar, som væver en rød tråd igennem albummet, og resten er bygget op af et typisk rockband, men man hører dog en Dj scratche en gang imellem, uden at det lyder popsmart. Altså god rock, tilsat inderlige tekster, krydret med en varm stemme.
Det er også værd at nævne produceren på ”Illuminate” Charlie Peacock er en pioner inden for kristen musik. Han har bl.a. skrevet ”In the light”, der blev et hit med DC Talk.
Ud af de 15 numre på cd’en kunne man godt have smidt 3-4 knap så gode sange ud. Det ville have været bedre med 11 sange, der var helt i top. Når det er sagt, er der kun ros tilovers.
Den fortjener et rent 10 tal.
”Illuminate” er et super fedt lovsangsalbum, som klart er værd at anbefale.