– Jeg vil nå ud til den globale landsby

Andrew Berghamar favner vidt. Ikke blot er han ”engelsk færing” og bor i Danmark. Han er også nyudnævnt landsleder i en verdensomspændende organisation, mens han og hustruen Sara er i fuld gang med at starte en menighed i Storkøbenhavn.

Andrew Berghamar

Han tager nu hul på det første år som landsleder for Operation Mission, hvis formål er at fortælle det kristne budskab og vise kristen næstekærlighed i verdens brændpunkter.
– Vi rejser ud i teams og afhjælper den sociale nød, fortæller Andrew Berghamar.
– Er der brug for nødhjælp eller genopbygning efter naturkatastrofer, er vi der.

Har købt Færø-færge

Operation Mission arbejder i 95 lande verden over, og mange af de frivillige medarbejdere rekrutteres fra Danmark. OM arbejder primært ud fra tre skibe, Logos, Doulos og Logos Hope, som alle har konferencefaciliteter og boghandel. Faktisk har OM med sine 6000 bogtitler verdensstørste flydende bibliotek!
OM har netop indkøbt et fjerde skib, som ventes klar til sommer. Det er en færge, som har sejlet i pendulfart mellem Danmark og Færøerne.
Som ny landsleder skal Andrew Berghamar lede kontoret og rekruttere unge og ældre til at tage ud på mission:
– Det har hidtil været flest unge, der har rejst ud i teams, men der ligger også et stort potentiale i ”det grå guld”. Det bliver en udfordring at få fat i dem, så de både kan dele det kristne budskab ud og bruge deres livserfaring, siger han.

Starter ny kirke

Herhjemme er Sara og Andrew Berghamar dybt involverede i en nystartet frikirke i Måløv vest for Ballerup. Kirken består af otte familier, hvoraf de syv bor inden for en omkreds af halvanden kilometer.
Andrew Berghamar er 35 år og født og opvokset i Danmark. Hans far er færing og hans mor englænder. Andrew har siden teenageårene ønsket at engagere sig i kristent arbejde. Derfor tog han på bibelskole i to år på Moorlands College i England og læste derefter religion og kristendom på Københavns Universitet.
I 1998 mødte han Sara, og mellem 2001 og 2003 arbejdede de begge som ungdomsforstandere i Kristnastova, en færøsk frikirke med base på Amager.

Favner bredt

– Vi er nu engagerede i ”den globale landsby”, fordi vi gennem arbejdet i OM kan kombinere vores hjerte for den lokale frikirke med et større globalt engagement, siger Andrew Berghamar.
Og det er ikke første gang Andrew er engageret i OM:
– Tilbage i 1989 var jeg engageret i projektet ”Love Europe” i tre uger, og dette satte et markant aftryk på mit videre teenageliv.
Love Europe projektet gik ud på at samle europæiske teenagere til et stort arrangement og derefter sende dem ud i teams til Europas storbyer for at hjælpe mennesker i nød og fortælle det kristne budskab.
Andrew Berghamar glæder sig over, at OM favner bredt:
– OM favner bredt på tværs af kirkeskel. Her er plads til både folkekirkelige og frikirkelige, alle som har hjerte for at dele evangeliet om Jesus Kristus. Jeg tror, at det danske kirkelandskab har brug for OM´s rummelige forum, fordi det er sundt at samarbejde med mennesker ikke kun fra andre kulturer, men også andre trosfællesskaber, slutter han.
Svend Løbner