Nådegaver gør kirken levende

Carsten Korsholm Poulsen er undervisningskonsulent i Indre Mission og brænder for at alle lokale indremissionske samfund skal erfare Helligånden og nådegaverne. I tirsdags d. 6. maj fyldte han 50 år.

Carsten Korsholm Poulsen

– Helligånden skaber troen og livet i os. Derfor er han afgørende vigtig, siger Carsten Korsholm Poulsen, der også er cand. theol.
Han har arbejdet 5 år i Sudanmissionen som ungdomssekretær og 13 år som bibelskolelærer på Børkop Højskole indtil 2003. Og som fagredaktør på religionsportalen religion.dk fremgår det, at han har mange interesser: tegneserier, livet i danske vandhuller, kirkekunst før år 1500, kommunikation via billeder, film, mørk chokolade og – ikke mindst – menighedsliv i praksis.
Det er her interessen for Helligånden kommer ind.:
– Jeg har arbejdet meget med nådegaver, og har prøvet at sætte dem på dagsordenen i Indre Mission og Indre Missions Ungdom, fortæller han. – Det gør jeg ved at holde møder i de lokale samfund, hvor jeg også mødes med samfundsbestyrelserne før eller efter møderne for at give dem redskaber til at vejlede deltagerne. Det skulle jo nødig bare blive en engangsforestilling, men en proces, der skal fortsætte, siger Carsten Korsholm Poulsen, som også går under navnet ”Sprint”
– Det stammer tilbage fra, jeg gik i 4. klasse. Siden har jeg brugt det som pseudonym, når jeg har skrevet digte og sange, fortæller han.
Han har også skrevet bogen ”Nådegaver” og havde helt naturligt et fag med emnet som lærer på Indre Missions Bibelskole på Børkop Højskole. I dag har han licens fra Willow Creek til at undervise i faget ud fra deres materiale ”Netværk”.
Er du karismatiker?
– Jeg var med i de såkaldte ”Vejen-konventer” sidst i 1980’erne, hvor bl.a. folk fra Indre Mission, Luthersk Mission og KFUM & K diskuterede, hvordan man kunne befordre den karismatiske fornyelse. Det blev til to veje: Nogle valgte at stifte endnu en kirkelig forening, Dansk Oase, mens andre ønskede at vækkelsen skulle gro indefra i de eksisterende bevægelser.Den linie valgte jeg.

Gud er fleksibel

Hvad siger du så til tanken om en ekstra Helligåndsoplevelse?
– Jeg tror, Gud er meget fleksibel. Nogle oplever Helligånden ved én stor oplevelse, mens andre har mange små oplevelser. Det er ikke så afgørende. Det vigtige er, at vi hele livet åbner os for Helligånden, når han åbenbarer sig på 118 måder. Alt vi alle – også dem med åndsdåb – fortsat står i en proces. Det er ikke slut med at få en på opleveren!
– Der er nemlig kun én slags kristne, og det er dem, der tror på Kristus. Herfra kan vi vokse.
Du er lige blevet 50 – hvad har været din største oplevelse?
– At blive gift med min kone Hanne – vi holdt sølvbryllup sidste år – og få vores fire børn.
Din største udfordring?
– At formidle noget inden for det praktiske kristenliv. Den 1. juni lancerer jeg hjemmesiden naadegaver.dk for netop at hjælpe folk i gang.
Hvis du kunne leve livet om – hvad ville du have gjort anderledes?
– Så ville jeg have taget mig mere tid til at glæde mig over det, der rent faktisk lykkes. Ofte jager man jo videre og fokuserer mere på det, der kunne være bedre. Men jeg vil lære at standse op og glæde mig.
Svend Løbner