20.000 mennesker kom til Vestmuren

Mange jøder strømmede til resterne af Templet i Jerusalem for at få præsternes velsignelse i PåskenOmkring 20.000 mennesker kom til Vestmuren for at få den præstelige velsignelse første påskedag.
Det er mænd, som bærer navnet Cohen, og som sandsynligvis er efterkommere af Templets præster, som forestår den højtidelige velsignelse. De tager deres bønnesjaler over hovedet, som repræsentanter for Israels Gud, og lyser velsignelsen over folket.

Folkefest

Gaderne i Jerusalems gamle bydel var fulde af jøder påskesøndag den 20. april. Det var som en stor folkefest. De små kafeer holdt åbent, og mange steder blev der spillet livlig musik. Ved Hurva-synagogen var der som sædvanlig taler og bøn. For mange jøder blev dette den store familiefest.
Over alt var der udstationeret israelsk politi. Politichef Mikey Levy var selv til stede ved Vestmuren for at se, at alt gik roligt for sig. Der var køer ved checkpoints. Politiet tog ingen chancer for, at nogen skulle indsmugle bomber i taskerne og omkring livet. Derfor blev alle nøje kontrolleret.